Situaţia de la DGASPC a intrat într-un blocaj instituţional din motive lesne de înţeles. Directorul general, Nicolae Boitor, se vede pus pe o poziţie indezirabilă şi caută soluţii pentru a rezolva situaţia. De ceva vreme, Dumitru Dumuţa, secretarul Consiliului Judeţean, a devenit foarte vizibil în problematica DGASPC. El conduce Comisia pentru Protecţia Copilului. Nu ştim care sunt motivele pentru o aşa însărcinare, dar cu siguranţă în Maramureş Dumuţa nu este soluţia cea mai bună pentru mai binele copiilor. Dacă tot se tot vorbeşte de interesul superior al copilului…
A avut loc zilele trecute un Colegiu Director al DGASPC. Un Colegiu convocat în şedinţă extraordinară.
Acest colegiu este format din conducerea DGASPC, şefii de compartimente ai Direcţiei şi Consilierii judeţeni, Cornelica Ilea, Călin Tuns, doamna Bondi şi nelipsitul Dumitru Dumuţa. În total, 36 de persoane. Au fost în sala mare a CJ 34 de membri ai Colegiului Director.
Noi am aflat că se încearcă o „lovitură de stat” prin care urma să se clarifice anumite situaţii din complexa problematică ridicată de DGASPC.
Altfel spus, Boitor, Dumuţa şi Griguţă au vrut să îşi asigure nişte posturi (este vorba de cei doi directori ai Direcţiei, evident) pentru situaţii de demitere. Mai mult, s-a încercat modificarea organigramei, respectiv reducerea numărului de personal din aparatul propriu pentru a putea opera nişte schimbări.
În acest context, am solicitat conducerii judeţului acordul pentru a asista la şedinţă.
Prezenţa noastră nu a fost primită cu entuziasm de directorul general, a fost limpede.
Şi şedinţa a început.
La primul punct s-au purtat discuţii pe teme care puteau fi, probabil, rezolvate cu operativitate. Boitor s-a dovedit a fi un director inexistent. Lucrările au fost preluate de Dumuţa, care se foloseşte de calitatea de p