Noua sală polivalentă va fi finalizată de acelaşi constructor care a început proiectul, dar a pierdut contractul în instanţă acum aproape doi ani. Licitaţia pentru finalizarea lucărilor la sala polivalentă companiei CON-A din Sibiu, a cărei ofertă iniţială a fost declarată neconformă de instanţă. Acum, reprezentanţii Primăriei Cluj spun că şi-au luat toate măsurile de siguranţă pentru ca proiectul să fie dus la bun sfârşit.
După doi ani de contestaţii şi licitaţii, Sala polivalentă are din nou constructor. Este vorba de aceeaşi firmă, CON-A Sibiu, care a început lucrările în 2011. Preţul din contractul de atunci, de peste 50 de milione lei fără TVA, a fost contestat în instanţă de o altă firmă, iar magistraţii au decis că preţul este prea mic. În urma sentinţei, lucrările s-au oprit în 2012, când sala era ridicată în proporție de 65 la sută. Primăria a organizat o nouă licitație, adjudecată tot de CONM-A Sibiu la prețul de 35 de milioane lei fără TVA. Şi în acest caz, cealaltă firmă care a participat la licitaţie poate depune contestație.
"Există posibilitatea pentru acest ofertant să conteste raportul procedurii şi atunci CNSC va trebui să stabilească dacă comisia a atribuit corect contractul", spune purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu. "Înainte de a finaliza atribuirea, însă, această comisie s-a consultat cu toate departamentele din cadrul ministerelor pentru achiziţiile publice".
Reprezentanții CON-A spun că nu vor solicita suplimentarea sumei din contract și că vor termina sala în 9 luni de la semnarea contractului. "Proiectul în sine este extrem de complex", spune purtătorul de cuvânt al Con-A Sibiu, Daniela Ilea. "Dar printr-o analiză amplă am reuşit să emitem un preţ care să ne situeze pe primul loc, să câştigăm licitaţia. Con-A nu are niciun drept legal de a modifica preţul aferent. Nici în primul contract asociere