Scris de M. Hoster - Primul pas spre realizarea, înregistrarea şi, în final, aplicarea pe produse şi servicii, respectiv utilizarea practică a mărcii „Made in Banat”, a fost făcut marţi la Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş. Este un proiect pentru care s-a insistat şi care ar urma să aducă sprijin pentru dezvoltarea economică a firmelor din Banat, de o parte şi cealaltă a graniţei româno-sârbe.
În contextul economic actual, relansarea şi dezvoltarea industriei de ambele părţi ale frontierei reprezintă nu numai o necesitate obiectivă, dar şi o condiţie importantă, atât pentru România, în vederea consolidării poziţiei sale pe piaţa unică europeană, cât şi pentru Serbia, în vederea apropiatei integrări în Uniunea Europeană.
Proiectul „Made in Banat” a apărut din nevoia de a sprijini dezvoltarea unei economii competitive în regiunea transfrontalieră România-Serbia. De aceea, acesta reuneşte reprezentanţi ai grupurilor ţintă care să colaboreze, să facă schimb de experienţă şi bune practici, să creeze instrumente comune pentru a diminua efectele crizei economice, astfel încât avantajele comparative să conducă la impactul pe termen lung al proiectului şi la realizarea obiectivului general: creşterea competitivităţii firmelor şi îmbunătăţirea calităţii vieţii oamenilor din regiunea transfrontalieră.
Rezultatele aşteptate în proiect vor contribui la realizarea obiectivelor asumate, iar efectele directe şi indirecte vor contribui la creşterea competitivităţii producătorilor şi furnizorilor de servicii din regiunea Banatului istoric, prin promovarea produselor sub marca „Made in Banat”.
Şi-au arătat sprijinul pentru noi proiect o serie de reprezentanţi ai administraţiei locale, dar şi ai camerelor de comerţ din Pancevo, Becej şi Timişoara, consulul Serbiei la Timişoara, Lazar Manojlovic, dar şi Mirko Atanatkovic, conducătorul clubului de