Primii pomi de iarnă au început să apară în piaţa din centrul Severinului. Aceştia au fost aduşi de către un comerciant din Harghita, care an de an vine la Turnu Severin cu brazi. Potrivit acestuia, preţurile sunt cam aceleaşi de anul trecut, aşadar cei care doresc să-şi împodobească bradul de Crăciun vor trebui să scoată din buzunare, în funcţie de înălţimea şi coronamentul bradului, între 50 şi 100 de lei, negociabil.
La începutul acestei săptămâni au sosit alte camioane pline ochi cu brazi şi în zona hotelului “Traian” din Drobeta Turnu Severin, un alt loc de un severinenii obişnuiesc să cumpere pomul pentru Crăciun. Brazii de peste 2 metri înălţime sunt cei mai scumpi, aşadar dacă doriţi să cumpăraţi un astfel de brad trebuie să scoateţi din buzunare de la 150 de lei şi până la 400 de lei. Severinenii nu s-au înghesuit încă să cumpere brazi, însă după cum spune şi comerciantul, mai este vreme până la Crăciun. “Vânzările merg cam prost, am bătut peste 600 de kilometri până aici la d-voastră ca să vin cu marfă faină. Probabil e devreme, dar mulţi se plâng că nu au bani. Vă daţi seama că trebuie să-mi scot cheltuielile cu transportul, achiziţionarea lor, taxa de vânzare şi altele”, ne-a spus comerciantul din Harghita.
“O să cumpăr până la urmă, dar cât mai aproape de Crăciun, când se ieftinesc. Respect tradiţiile şi nu concep ca de sărbători să nu miroase a brad în casă”, ne-a spus un severinean. Sunt şi cetăţeni care se mulţumesc cu câteva crenguţe, tot pentru a simţi aroma sărbătorilor. Alţii preferă brazii artificiali pentru că sunt mai ieftini şi îi pot folosi mulţi ani. De asemenea, sunt şi persoane care nu-şi permit un asemenea “lux”. “Să dau o grămadă de bani pe un brad ca apoi să-l arunc, nu e o afacere. O să vedeţi după sărbători cum sunt pline tomberoanele din jurul blocurilor cu ei. Tradiţiile le mai păstrezi până la urmă şi după buzunar. Mai