Cartofii şi ouăle au fost şi în luna noiembrie produsele alimentare care s-au scumpit cel mai mult, la fel ca şi în octombrie, cu 6,11%, respectiv cu 5,03%, în timp ce ieftiniri au fost înregistrate la citrice şi fructe meridionale cu 8,29% şi la fructe şi conserve din fructe cu 3,98%, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică. De la începutul anului, cel mai mult s-au scumpit fasolea boabe cu 13,84% şi cartofii cu 10,07%. Per ansamblu, produsele alimentare s-au ieftinit cu 0,15% în noiembrie, iar de la începutul anului preţurile la alimente s-au redus cu 2,42%. În noiembrie au mai fost consemnate creşteri de preţuri la fasolea boabe cu 2,16%, iar ieftiniri la ulei comestibil cu 1,37%.
Zahărul, berea şi carnea de pasăre au înregistrat, de asemenea, ieftiniri între 0,05% şi 1,17%. Pe de altă parte, tarifele mărfurilor nealimentare au crescut în noiembrie cu 0,06% şi cu 3,46% de la începutul anului. ●
Cartofii şi ouăle au fost şi în luna noiembrie produsele alimentare care s-au scumpit cel mai mult, la fel ca şi în octombrie, cu 6,11%, respectiv cu 5,03%, în timp ce ieftiniri au fost înregistrate la citrice şi fructe meridionale cu 8,29% şi la fructe şi conserve din fructe cu 3,98%, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică. De la începutul anului, cel mai mult s-au scumpit fasolea boabe cu 13,84% şi cartofii cu 10,07%. Per ansamblu, produsele alimentare s-au ieftinit cu 0,15% în noiembrie, iar de la începutul anului preţurile la alimente s-au redus cu 2,42%. În noiembrie au mai fost consemnate creşteri de preţuri la fasolea boabe cu 2,16%, iar ieftiniri la ulei comestibil cu 1,37%.
Zahărul, berea şi carnea de pasăre au înregistrat, de asemenea, ieftiniri între 0,05% şi 1,17%. Pe de altă parte, tarifele mărfurilor nealimentare au crescut în noiembrie cu 0,06% şi cu 3,46% de la începutul anului. ●