Cota de calcan a ţării noastre a rămas, pentru anul viitor, la nivelul celei din 2013, a anunţat Lucia Ana Varga, ministru delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, în cadrul reuniunii Consiliului Agricultură-Pescuit, componenta pescuit, desfăşurată la Bruxelles, se arată într-un comunicat de presă.
Astfel, deşi Comisia Europeană propusese diminuarea cotei cu 15% şi menţinerea cotei la şprot, cota de calcan a rămas neschimbată, conform documentului citat.
"România a reuşit menţinerea cotelor de calcan la nivelul celor din 2013, pentru a sprijini comunităţile de pescari, a căror situaţie socială este deja dificilă. În acelaşi timp, ne-am luat angajamentul de a promova o politică durabilă de pescuit la Marea Neagră", a declarat ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură.
Comisia Europeană a apreciat eforturile susţinute ale României pentru asigurarea măsurilor de monitorizare şi control a pescuitului şi debarcărilor de calcan, iar ţara noastră s-a angajat să continue activităţile de cooperare cu Bulgaria şi Comisia Europeană în vederea atingerii politicii comune de pescuit.
F.A. Cota de calcan a ţării noastre a rămas, pentru anul viitor, la nivelul celei din 2013, a anunţat Lucia Ana Varga, ministru delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, în cadrul reuniunii Consiliului Agricultură-Pescuit, componenta pescuit, desfăşurată la Bruxelles, se arată într-un comunicat de presă.
Astfel, deşi Comisia Europeană propusese diminuarea cotei cu 15% şi menţinerea cotei la şprot, cota de calcan a rămas neschimbată, conform documentului citat.
"România a reuşit menţinerea cotelor de calcan la nivelul celor din 2013, pentru a sprijini comunităţile de pescari, a căror situaţie socială este deja dificilă. În acelaşi timp, ne-am luat angajamentul de a promova o politică durabilă de pescuit la Marea Neagră", a declarat ministrul delegat