Tratate ca niște umile servante, mediile publice de la noi au o singură treabă de făcut: să reacționeze prompt, să anticipeze trebuințele stăpânilor, să facă frumos.
Între atâtea incendii politice și sociale de stins, cazul televiziunii publice a rămas marginal. Căruța TVR s-a răsturnat pe neprevăzute și s-au vărsat din ea mai întâi Claudiu Săftoiu, surprins cu demisia în dinți la parlament, apoi întreaga garnitură a Consiliului de Administrație, care credea că scapă dacă pleacă Săftoiu, aflat oricum în dizgrație. Cine crede că dizgrația s-ar datora lipsei de performanță a televiziunii publice, haosului și degringoladei vizibile în programe nu înțelege cinismul politic. Tratate ca niște umile servante, mediile publice de la noi au o singură treabă de făcut: să reacționeze prompt, să anticipeze trebuințele stăpânilor, să facă frumos. A, și mai e ceva: să nu fie scandal. Fiindcă politicienilor noștri, mai ales celor cocoțați la vârful puterii useliste, le displace zarva din jurul instituțiilor din subordine și se descotorosesc degrabă de clienții politici incapabili să țină liniște. Concedierile colective, după criterii suspecte, care au îndepărtat aproape 700 de oameni, dar nu și pe cei inutili sau nepricepuți sau responsabili managerial, nu puteau asigura liniștea.
După scandalul protocolului cu Ministerul Agriculturii și după ce a făcut-o de oaie cu relansarea canalului TVR 3, cu Pufulica pe verde și colinde antisemite, după controversata licitație pentru 140 de autoturisme cu vreo 5 milioane de euro și după un contract de achiziție film negociat pe sub masă cu PROROM pentru alte 3,6 milioane de euro, după semieșecul TVR Moldova, Săftoiu s-a dat demn și a fluturat o demisie „de onoare“ cu două minute înainte de a fi demis, invocând lipsa modificărilor legislative și a capitolelor de buget și declarând pompos că „