România şi ţările din Uniunea Europeană se confruntă cu provocări majore în ceea ce priveşte politica energetică comună
Preţul energiei relativ ridicat se reflectă în viaţa cetăţenilor, iar un cost ridicat la energie înseamnă preţuri mai mari la alimente şi un trai mai scump
Senatorul Christian Gigi Chiru va participa marţi, 17 decembrie, la Bruxelles, la întâlnirea interparlamentară cu tema ”Piaţa internă de energie a Uniunii Europene pentru secolul 21” (The EU Internal Energy Market for the 21st Century), care va avea loc la Parlamentul European.
Întâlnirea este organizată de Comisia pentru industrie, cercetare şi energie (ITRE) din Parlamentul European, în colaborare cu Comisia pentru Economie din Seimul Republicii Lituania, ţara care deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.
La întâlnirea interparlamentară pe tema energiei, reprezentanţii Parlamentelor ţărilor europene vor încerca să răspundă la următoarele întrebări: Care sunt realizările şi perspectivele politicii energetice europene? Care sunt cele mai bune mijloace de adaptare a pieţei de energie interne a UE la actualele şi viitoarele provocări? Care sunt paşii importanţi de urmat, pentru a se da asigurarea că politica energetică europeană va stimula o creştere economică durabilă şi competitivă?
Senatorul Christian Gigi Chiru este de părere că: ”Astăzi, energia în evoluţia omenirii înseamnă, mai mult ca oricând, mişcare. România şi ţările din Uniunea Europeană se confruntă cu provocări majore în ceea ce priveşte politica energetică comună. Preţul energiei relativ ridicat se reflectă în viaţa cetăţenilor, iar un cost ridicat la energie înseamnă preţuri mai mari la alimente şi un trai mai scump. O colaborare la nivel european poate fi o soluţie pentru aprovizionarea cu energie la un preţ accesibil pentru populaţie şi pentru industrie. Mai mult, eu văd această în