Academia de Studii Economice din Bucureşti a organizat, ieri, conferinţa finală de închidere a proiectului "Practică economică pentru studenţi - vector determinant al inserţiei pe piaţa forţei de muncă", Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) fiind partener în cadrul proiectului.
"Obiectivul general al proiectului a fost reprezentat de iniţierea, dezvoltarea şi valorificarea de aptitudini, abilităţi şi deprinderi de muncă pentru studenţii din ciclul de licenţă în vederea îmbunătăţirii inserţiei acestora pe piaţa forţei de muncă. Studenţii au beneficiat de o flexibilizare a traiectoriei pe care o vor urma după absolvire pe piaţa forţei de muncă şi, de asemenea, de o cunoaştere reală a exigenţelor pe care le implică ocuparea unui loc de muncă în vederea inserţiei acestora pe piaţa muncii", a declarat prof. univ. dr. Ion Popa, director proiect, şi decan al Facultăţii de Management. El a mulţumit CNIPMMR şi firmelor care s-au implicat în proiect pentru oferirea bazei practice.
Obiectivele specifice ale proiectului au fost: crearea unui program specializat integrat de practică economică pentru 200 de studenţi din ciclul de licenţă, iniţierea şi dezvoltarea de parteneriate între instituţia de învăţământ superior şi mediul de afaceri (reprezentat prin IMM-uri gazdă - angajatori, la care studenţii au realizat stagii de practică) şi îmbunătăţirea monitorizării inserţiei studenţilor pe piaţa muncii.
Prorectorul ASE, Robert Şova, le-a spus studenţilor prezenţi la eveniment că pentru inserţia pe piaţa muncii au nevoie de abilităţi practice şi că proiectul a venit în sprijinul lor. "Noi ne dorim, ca universitate, ca un student care a ajuns la final de studii să fie inserat pe piaţa muncii. Abilităţile practice sunt foarte importante pentru inserţia pe piaţa muncii şi pentru cariera dumneavoastră. Rezultatele proi