CSAT a aprobat, marţi, Planul de întrebuinţare a forţelor armate ale României în 2014, urmând să fie dislocaţi în afara teritoriului 1.311 militari, cu 725 mai puţin decât în 2013, şi 791 de militari şi poliţişti din MAI, cu 301 mai mulţi decât în 2013.CSAT a aprobat Planul de întrebuinţare a forţelor armate ale României care se trimit în misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român în anul 2014, informează Preşedinţia.
Armata României realizează două misiuni esenţiale: apărarea României şi, respectiv, apărarea aliaţilor săi prin participarea la operaţii de apărare colectivă şi promovarea stabilităţii regionale şi globale. Efortul principal îl constituie, în continuare, participarea în cadrul operaţiei ISAF din Afganistan şi cu menţinerea angajării în teatrul de operaţii din Balcani.
"În anul 2014, Armata României va disloca la misiuni şi operaţii din afara teritoriului statului român un număr de 1.311 militari. Comparativ cu anul 2013, numărul acestor forţe este diminuat cu 725 de militari. În ceea ce priveşte Ministerul Afacerilor Interne, forţele care vor participa în anul 2014 la misiuni sub egidele Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), ale Uniunii Europene, ale Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) şi ale Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) vor fi de 791 de militari şi poliţişti. Faţă de anul 2013, numărul acestora este mai mare cu 301 persoane", se arată într-un comunicat al Preşedinţiei.
Membrii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării au avizat proiectul de Hotărâre a Guvernului privind Strategia industriei naţionale de securitate.
În urma analizării măsurilor adoptate de către România în vederea punerii în aplicare a regimurilor de sancţiuni instituite pe plan internaţional în perioada octombrie 2012 - septembrie 2013, membrii CSAT au constatat că instituţiile româneşti au pus în aplicar