În România s-au risipit milioane de euro, în ultimii ani, pe documentații ale unor proiecte care nu s-au concretizat în nimic. Este și cazul Spitalului Regional din Iași, pentru care s-a cheltuit inutil o jumătate de milion de euro pe studii de fezabilitate ce nu vor fi puse în practică niciodată.
Pentru construirea Spitalului Regional Iași s-au cheltuit până acum peste 500.000 de euro pe studii de fezabilitate, întrucât locul unde ar urma să fie ridicată clădirea a fost schimbat de mai multe ori. Ultimul amplasament - comuna Miroslava.
Dar pentru că amplasamentul a fost schimbat de mai multe ori, acum, Ministerul Sănătăţii trebuie să dea alţi bani, pentru încă un studiu de fezabilitate.
„Nu avem niciun documente oficial care să se refere la Spitalul Regional de Urgenţe la Ministerul Sănătăţii. Studiile de fezabilitate realizate în 2007 - 2008 nu mai sunt valabile, nu sunt de actualitate. Trebuie refăcute studiile de fezabilitate și acest lucru este în responsabilitatea Ministerului Sănătăţii,” spune deputatul Petru Movilă.
„Promisiuni avem în fiecare lună, în fiecare zi, în fiecare săptămână. Cred că, până la urmă, Universitatea de Medicină și Farmacie va prelua inițiativa construcției acestui spital. Așteptăm să apară modificarea legislativă care să permită unei universități să aibă spital”, atenționează Vasile Astărăstoae, rectorul UMF Iași.
Costurile estimate pentru ridicarea şi dotarea viitorului spital sunt de peste 150 de milioane de euro. Va fi cel mai mare spital din Moldova şi va deservi toate judeţele din zonă.
(Sursa: digi24.ro) În România s-au risipit milioane de euro, în ultimii ani, pe documentații ale unor proiecte care nu s-au concretizat în nimic. Este și cazul Spitalului Regional din Iași, pentru care s-a cheltuit inutil o jumătate de milion de euro pe studii de fezabilitate ce nu vor