Deputații și senatorii covăsneni se mândresc cu rezultate teoretice, județul însă nu vede prea multe roade
Un bilanț la final de an este inevitabil, pentru oricare dintre noi – și, de cele mai multe ori, dorința de autodepășire ne face să „marcăm” mai multe minusuri decât plusuri, mereu cu speranța de mai bine pentru anul care vine. Speranțe de mai bine au și parlamentarii noştri – că doar și ei sunt oameni, însă spre deosebire de cei mai mulți dintre noi, ei consideră că s-au achitat cu brio de obligațiile mandatelor în acest an legislativ și văd partea plină a paharului. Astfel, indiferent de câte interpelări sau inițiative legislative au avut și dacă au făcut sau nu ceva concret pentru cei în colegiile cărora au fost aleși, parlamentarii covăsneni par convinși că locul lor este la București, având fiecare o misiune specială. Unii susțin că și-au continuat activitatea parlamentară cu succes, în vreme ce pentru alții 2013 a fost o perioadă de acomodare, urmând să dovedească, începând cu anul viitor, cât şi ce pot face ei pentru județul Covasna; oricum ar fi, niciunul nu are nimic să-și reproșeze.
Horia Grama se laudă cu 1,8 milioane de lei
În ultimul an, liderul PSD Covasna, deputatul Horia Grama, aflat la al doilea mandat în Parlament, a avut 19 inițiative legislative, în grupuri formate alături de alți parlamentari. În aceeași perioadă, deputatul Grama a avut o singură luare de cuvânt – la momentul depunerii jurământului față de țară și popor și două interpelări adresate Guvernului. Interpelările s-au referit la plata abonamentelor pentru navetă elevilor din județul Covasna și criza asistenților maternali.
Deputatul Horia Grama se declară mulțumit de activitatea sa parlamentară din acest prim an al celui de-al doilea mandat și spune că cea mai importantă contribuție a sa în materie de legislație a venit la momentul modificării Legii