Proiectele rezidenţiale şi-au dublat vânzările de la intrarea în procedură de insolvenţă
Vânzările proiectelor rezidenţiale ale dezvoltatorilor aflaţi în insolvenţă au cunoscut o revigorare în ultimul an, a informat ieri asa de Insolvenţă Transilvania (CITR), referindu-se la Alia Apartments Bucureşti şi Mao Life Residence Cluj, care au vândut sau închiriat de două ori mai multe spaţii în ultimul an faţă de perioada anterioară intrării insolvenţă. "Piaţa imobiliară este în continuare într-un impas, însă avem semne că lucrurile revin, încet, pe un trend ascendent. Proiectele pe care le administrăm au reuşit în ultima perioadă să genereze interes pentru cumpărători. Suntem, astfel, pe drumul pe care ni l-am propus", a declarat Andreea Cionca-Anghelof, asociat coordonator în cadrul CITR.
Proiectul rezidenţial Alia Apartments a însumat în perioada insolvenţei vânzări de aproximativ 11.200.000 de euro plus TVA, după ce a vândut aproximativ 62% dintre apartamente, la un preţ mediu de 228.500 euro/unitate.
Ritmul de vânzare în cadrul proiectului Mao Life Residence din Cluj a crescut de 5 ori în insolvenţă faţă de perioada anterioară acestei proceduri, menţionează specialiştii în insolvenţă, subliniind că în cadrul proiectului se vânduseră doar 44 de apartamente în 4 ani, în timp ce, la doar 8 luni după intrarea în procedură, s-au vândut 38 de apartamente.
Şi în privinţa închirierilor, proiectele din portofoliul CITR au înregistrat un trend ascendent anul acesta. Atât proiectele rezidenţiale, cât şi spaţiile de birouri au un grad de ocupare ridicat.
Închirierile merg bine în insolvenţă
Astfel, rata de ocupare în cadrul proiectului de birouri SWAN Office & Technology Park Pipera a crescut la aproape 40%, iar 4 companii s-au mutat deja în noile spaţii, de la intrarea proiectului în administrarea Casei de Insolvenţă Transilv