Coma USL nu seamana cu aceea a CDR. La finalul anilor '90, se destrama o alianta neprofesionista, de oameni incapabili sa se armonizeze, sa comunice si inspaimantati de previzibilul decont electoral. Evaluati acum, erau niste naivi ai politicii.
USL este o alianta care se macina pe dinauntru cu duritate intr-un joc dur pentru putere, o alianta in care partenerii nu vor decat sa se distruga reciproc, sa-si ia gatul, sa-si provoace cat mai mari pierderi. Si ma tem ca PNL, desi este cel mai vocal si in ofensiva, are si cel mai mult de pierdut. Pentru ca PSD pare dispus sa-l umileasca in toate felurile cu putinta, pana cand ori pleaca de buna voie, ori isi face praf orice farama de credibilitate.
Si Crin Antonescu si Victor Ponta intind coarda cat pot de mult in speranta sincera ca ea se va rupe. Dar niciunul nu o rupe.
Crin Antonescu a incercat sa capitalizeze la maximum scandalul din "martea neagra". Nu numai ca s-a dezis de toate modificarile Codului Penal precum si de aministie, dar l-a lovit pe Victor Ponta in cea mai vulnerabila zona - renumele de mincinos. Si a apasat pe aceasta idee cat de mult a putut. Dar nu a cerut, cu atat mai putin nu a decis, iesirea PNL: de la guvernare. Si nici n-o va face pentru ca stie bine ce raspuns va primi de la grupurile de putere liberale, bine mufate la banul public.
Spera insa, se straduieste sa enerveze atat de tare PSD, cu tafnele sale, cu evidenta apropiere de Traian Basescu, incat sa fie scos de la guvernare.
PSD nu cade insa in capcana. Dimpotriva, intinde la randul lui una. Nu plecati? Atunci stati si rabdati!
Ultima palma grea a fost respingerea lui Rares Bogdan, un fidel al lui Crin Antonescu, pentru sefia interimara a TVR. Asta dupa ce cu o zi inainte PNL isi indeplinise partea de obligatie, adica votul pentru Toni Grebla ca judecator CCR.
Lib