La sfârșitul de 2013, CERONAV a organizat un eveniment ce marchează cele mai bune 12 luni din istoria instituţiei. Petrecerea a fost dedicată familiilor angajaților și colaboratorilor săi. Atenția participanţilor s-a îndreptat spre micuții de la Centrul de Plasament “Micul Rotterdam”. Locul copiilor a fost luat ulterior de colindătorii studenți la Teologie și de corul Teatrului “Oleg Danovski” din Constanța.
La sediul CERONAV, Moș Crăciun și-a făcut apariția fără reni și sanie, dar încărcat de cadouri pe care le-a împărțit tuturor copiilor prezenți la eveniment.
Anul acesta, CERONAV a organizat în luna mai cea de-a 7-a Adunare Generală a Asociaţiei EDINNA, care are ca scop promovarea navigaţiei pe ape interioare. De asemenea, în luna septembrie, CERONAV a organizat evenimentul cultural intitulat „ULTRAMARIN – Fotografie, Muzică şi Poezie”, în cadrul căruia au fost expuse fotografii cu specific marinăresc, realizate de Bebe Pitei şi Laura Stroe.
“Din punct de al realizărilor, pentru CERONAV anul 2013 a fost un an deosebit. Dacă anul trecut a fost cel mai bun din istoria CERONAV până în 2012, putem spune că anul acesta a fost mult mai bun, chiar dacă am încheiat doar bilanțul provizoriu.” a declarat directorul CERONAV, Ovidiu Cupșa.
În sprijinul afirmațiilor făcute de Ovidiu Cupșa stă o sinteză a activităţii CERONAV, în ceea ce priveşte aspectele economice pe durata ultimilor cinci ani. Aceasta arată că instituţia nu a beneficiat de subvenţii de la bugetul de stat, nu a fost în situaţia de face împrumuturi rambursabile și nu a avut datorii neachitate la bugetul de stat şi nici către alte entităţi. Cel mai important este însă faptul că Bilanţul Direcţiei Economice este pozitiv, cu venituri de peste 30 de milioane de lei și cheltuieli de 19 milioane de lei. Nu în ultimul rând, CERONAV a avut în acest an colaborări internaționale cu țăr