Comisarul-şef Eugen Rotaru, şef al Poliţiei municipiului Rădăuţi până în luna august a anului 2011, când a fost înlăturat din funcţie după ce comanda Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, la care se afla atunci comisarul-şef Ioan Nicuşor Todiruţ, l-a sancţionat pentru „neglijenţă manifestată în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu sau a dispoziţiilor primite de la şefi ierarhic superiori”, va reveni pe postul pe care l-a deţinut.
Curtea de Apel Cluj s-a pronunţat definitiv, ieri, în dosarul în care Eugen Rotaru a cerut anularea dispoziţei prin care a fost îndepărtat din funcţia de comandant al Poliţiei municipiului Rădăuţi şi retrogradat pe un post inferior.
Curtea de Apel Cluj nu a făcut decât să menţină decizia primei instanţe, Tribunalul Cluj, care a dispus anularea măsurii de sancţionare şi repunerea pe funcţie. Eugen Rotaru urmează să primească, în baza hotărârii instanţei, şi diferenţa de salariu de care a fost văduvit, după ce a fost îndepărtat din funcţia de comandă.
Comisarul-şef a început acţiunea în instanţă în octombrie 2011, după ce iniţial a contestat la Inspectoratul General al Poliţiei Române decizia de retrogradare. În momentul în care IGPR i-a respins contestaţia, Rotaru a depus dosarul în instanţă şi a cerut strămutarea procesului de la Suceava, cerere care i-a fost admisă.
În 2011, după ce a fost sancţionat şi îndepărtat din funcţie până la cel mult nivelul de bază al gradului profesional deţinut, Rotaru a lucrat o scurtă perioadă la Biroul de Ordine Publică din cadrul Poliţiei municipiului Rădăuţi, după care, de la începutul lui 2012, a trecut pe un post de execuţie la Biroul de Investigaţii Criminale Suceava, unde lucrează şi acum.
Contactat telefonic, Eugen Rotaru a evitat să facă declaraţii, arătând doar că, din punctul său de vedere, decizia instanţei nu este deloc surprinzătoare şi este justă.
După