O mamă la capătul puterilor, relocată cu familia de pe strada Coastei în locuinţele modulare ale primăriei de la Pata Rât, a cerut consilierilor locali, la şedinţa de luna aceasta, îndurare. Astăzi se împlinesc trei ani de la evacuarea de pe Coastei.
Aleşii locali au avut pe masă mai multe proiecte privind locuinţele sociale, aşa că femeia a cerut şi ea o casă unde să-şi crească cei doi copii, având în vedere că locuieşte în 18 mp cu baie comună. Din decembrie 2010, de când oamenii de pe strada Coastei au fost evacuaţi forţat şi mutaţi la Pata Rât, comunitatea cere autorităţii locale să le ofere o alternativă la ghetoul în care i-a condamnat să trăiască.
Liste de priorităţi cu persoanele întreptăţite la repartizarea locuinţelor din patrimoniul primăriei, fond de locuinţe de necesitate, cereri de la clujeni pentru o locuinţă socială, toate au fost dezbătute în cerc restrâns (UDMR plus PDL ) la şedinţa Consiliului Local din luna decembrie. O mamă a doi copii care locuieşte la Pata Rât a aşteptat ca certurile între aleşii locali de la şedinţa „cu brad de Crăciun" să se termine şi a cerut plenului CL să pună capăt situaţiei disperate în care a ajuns familia sa, după ce a fost relocată de pe strada Costei, la Pata Rât. „Soţul munceşte din greu. Sunt într-o situaţie disperată. Am plecat cu doi copii sănătoşi din oraş şi acum sunt bolnavi. Stăm în 18 metri pătraţi, avem baie comună cu alte familii. Nu mai rezistăm mult aşa", s-a plâns femeia. Consilierii locali au ascultat-o iar edilul Emil Boc a promis că situaţia semnalată de aceasta va fi analizată, urmând ca administraţia locală să vină cu o soluţie.
Primăria a evacut în 17 decembrie 2010 familiile care locuiau abuziv, în locuinţe impropvizate, pe strada Costei şi le-a munat la Pata Rât, iar terenul pe care se locuia a fost dat Mitropoliei Clujului care a construit campusul Nicolae Ivan. Nici strad