Preţurile la brazi în Piaţa Moldovei sunt cuprinse între 20 şi 80 de lei, însă dacă negociezi bine cu comercianţii aceştia sunt dispuşi să mai lase din preţ.
Cu o săptămână înaintea Crăciunului, brazi de iarnă se află la discreţie în Piaţa Moldovei din Focşani, în aşteptarea clienţilor care deocamdată se învârt în jurul lor, nefiind dispuşi să plătească preţul cerut de comercianţi.
Sunt brăduţi care costă şi 20 de lei, dar sunt şi alţii foarte bogaţi în rămurele, care au o „talie” extrem de frumoasă şi care costă 80 de lei, în condiţiile în care săptămâna trecută comercianţii cerea 120-130 de lei pentru un brăduţ.
„Avem brăduţi pe categorii, plecând de la 20 de lei şi cel mai scump costă 80 de lei. Ducem muncă de lămurire cu oamenii, adică negociem, că sunt săraci şi vrem să câştigăm şi noi un ban, dar şi ei să plece mulţumiţi cu brăduţii acasă. Brazii i-am cumpărat de la o obşte din judeţ”, ne-a declarat o comerciantă din Piaţa Moldovei.
În acest timp,Direcţia Silvică Focşani şi-a vândut deja cota de 1600 de brazi de Crăciun, din care 500 provin din culturi specializate (adică brazi crescuţi în pepinieră timp de zece ani special pentru a fi tăiaţi de Crăciun) şi restul fiind brazi din tăieri de regenerare. Foto Brăduţii de Crăciun nu au căutare la Focşani
„Noi i-am şi vândut până acum pe toţi. Dacă în alţi ani aveam şi 7000 de brazi, acum am avut mai puţini brăduţi la vânzare. Brazii din culturi speciale între 1,30 m şi 2 metri preţul s-au vândut cu 30 de lei, fără TVA iar cei între 2 şi 3 metri preţul a fost de 35 de lei, fără TVA”, ne-a declarat ing. Titi Olteanu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Silvice Focşani.
În timp ce brazii naturali sunt tot mai puţini la vânzare, cei artificiali au ajuns deja în casele vrâncenilor.
Tocmai datorită faptului că sunt din ce în ce mai interesaţi de achiziţionarea unui brad bogat în