RECOMANDARE. Carnea de vită conţine fier, zinc şi vitamina B12, substanţe ce sporesc rezistenţa organismului în faţa atacului virusurilor, aşa că este considerată un aliment ce vă fereşte de gripă. Cartofii dulci conţin vitaminele A şi C, potasiu, fibre, gluten şi carbohidraţi, care ne feresc de boli şi dau energie organismului. Ciupercile sunt bogate în proteine, aminoacizi, apă, seleniu, vitamina B şi antioxidanţi, luptând eficient împotriva gripei. În plus, ciupercile combat stresul şi ne scapă de stările depresive. Ceaiurile sunt depozite de antioxidanţi ce contribuie la eliminarea radicalilor liberi şi la combaterea răcelilor şi gripei. Chefirul este considerat un aliment antigripal pentru că produce anumite bacterii în organism cu rolul de a menţine imunitatea crescută. "În special persoanele cu insuficienţă hepatică sau renală şi anemicii trebuie să consume aceste alimente pentru că sunt cele mai afectate de vremea rece şi se îmbolnăvesc mai uşor", explică dr. Laurenţiu Luca, directorul Clinicii PULS. RECOMANDARE. Carnea de vită conţine fier, zinc şi vitamina B12, substanţe ce sporesc rezistenţa organismului în faţa atacului virusurilor, aşa că este considerată un aliment ce vă fereşte de gripă. Cartofii dulci conţin vitaminele A şi C, potasiu, fibre, gluten şi carbohidraţi, care ne feresc de boli şi dau energie organismului. Ciupercile sunt bogate în proteine, aminoacizi, apă, seleniu, vitamina B şi antioxidanţi, luptând eficient împotriva gripei. În plus, ciupercile combat stresul şi ne scapă de stările depresive. Ceaiurile sunt depozite de antioxidanţi ce contribuie la eliminarea radicalilor liberi şi la combaterea răcelilor şi gripei. Chefirul este considerat un aliment antigripal pentru că produce anumite bacterii în organism cu rolul de a menţine imunitatea crescută. "În special persoanele cu insuficienţă hepatică sau renală şi anemicii trebuie să consum