Finanţiştii vrânceni sunt nemulţumiţi de încasările realizate în urma procedurilor de insolvenţă derulate la cele 482 de firme aflate în această situaţie. Nemulţumirile au fost exprimate şi în cadrul unei întâlniri cu practicienii în insolvenţă din judeţ. Şefii fiscului vrâncean au arătat că deşi valoarea sumelor de recuperat de la cele 482 de firme aflate în insolvenţă a ajuns la 183,78 milioane lei, suma recuperată la bugetul statului în urma procedurilor derulate de practicieni se ridică doar la 911,25 mii lei, adică mai puţin de 1%. Înseamnă o sumă infimă şi care ridică semne de întrebare asupra corectitudinii metodelor unor practicieni în insolvenţă. Pe bună dreptate, finanţiştii se întreabă unde sunt banii recuperaţi de la câteva firme mari care au intrat în procedura de insolvenţă şi faliment.
Într-un comunicat de presă, conducerea Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Vrancea arată că s-a solicitat practicienilor în insolvenţă „în calitatea lor autorizată de conducători ai activităţii debitorilor aflaţi sub incidenţa Legii 85/2006 cu modificările şi completările ulterioare, de a depune declaraţii fiscale la termenele şi în condiţiile prevăzute de Codul de Procedură Fiscală“.
„Neîndeplinirea la termen a obligaţiilor de declarare prevăzute de lege, a bunurilor şi veniturilor impozabile sau, după caz, a impozitelor, taxelor, contribuţiilor şi a altor sume, precum şi orice informaţii în legătură cu impozitele, taxele, contribuţiile, bunurile şi veniturile impozabile, dacă legea prevede declararea acestora constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei în cazul persoanelor juridice“, avertizează şefii Fiscului vrâncean.
Mai mult, aceştia arată că potrivit legii 85 din 2006, „creanţele născute după data deschiderii procedurii insolvenţei, în perioada de observaţie sau în procedura reorganizării jud