Sunt frumoşi, coborâţi parcă dintr-o poveste. Cei mai mulţi dintre brazii de Crăciun care au pus stăpânire pe pietele din Alba Iulia provin din ţări precum Danemarca, Norvegia sau Ungaria. Preţul lor însă face ca pentru mulţi vraja basmelor să dispară.Un copac din Danemarca poate ajunge, în funcţie de înălţime şi coroană, şi până la 600 de lei, însă nu poate coborî, chiar şi în cazul celui mai bun negociator, sub 150 de lei.
Moda brazilor în ghivece revine şi în acest an. Cu înălţimi cuprinse între 50 şi 70 de centimetri, brazii în ghiveci se vând la preţuri cuprinse între 120 şi 200 de lei bucata. De neglijat nu rămâne, nici în acest an, suportul de brad. Asta în cazul în care nu l-aţi păstrat cu grijă pe cel din anii trecuţi. Preţul unuia nou, absolut necesar, în cazul în care doriţi să aveţi în casă tradiţionalul miros de brad şi pom de Crăciun, variază între 25 şi 400 de lei.
Cumpărătorii, parcă nu la fel de mulţi ca brazii prin pieţe, spun că nu se grăbesc cu alegerea pomului de Crăciun. „Voi aştepta şi oferta de brazi autohtoni. Aceştia sunt foarte frumoşi, dar şi preşurile sunt pe măsură”, a spus o timişoreancă, parcă vrând să contrazică declaraţia unui comerciant din zonă: „Nici nu m-am aşteptat să fie o solicitare atât de mare. Parcă există o cerere mai mare ca anul trecut. Drept e că majoritatea sunt firme, dar există şi persoane fizice”, susţinea vânzătorul.
Cert este că deocamdată timişorenii de rând mai mult sondează piaţa, puţini fiind cei care şi-au achiziţionat deja bradul de Crăciun pentru propriul cămin.
S-ar putea sa iti placa si: Direcţia Silvică Alba scoate la vânzare 1.500 de brazi de Crăciun Brazii de Crăciun au apărut în pieţele din Alba Iulia 40 de brazi de Crăciun, confiscaţi de poliţiştii din Avram Iancu 140 de pomi de Crăciun, confiscaţi de poliţiştii din Zlatna
Sunt frumoşi, coborâţi parcă dintr-o poveste. C