Examenul trichineloscopic are costuri diferite de la medic la medic, însă preţul pleacă de la 10 lei Sacrificatul porcilor de Ignat se apropie, iar trichineloza revine în atenţie u parazitul vine de la şoarece, trece de la porc la om şi poate provoca mari probleme de sănătate u boala poate fi evitată prin examanirea cărnii, o procedură astăzi simplă, care durează puţin şi care costă de la 10 lei în sus
Indiferent dacă îi cumpără sau cresc porcii în gospodării, vrancenii trebuie să fie atenţi la trichineloză, o boală infecţioasă acută care se transmite de la porc la om pe cale digestivă, în cazul în care carnea este crudă sau preparată superficial. Dacă este descoperită în primele zile, boala poate fi tratată mai uşor, în schimb mai tarziu poate pune mari probleme de sănătate, întrucat provoacă dureri foarte mari, putand duce chiar la decesul persoanei infestate. Soluţia este simplă şi ieftină: prezentarea la medic cu o bucată de carne din muşchi. Examenul trichineloscopic are costuri diferite de la medic la medic, însă preţul pleacă de la 10 lei. Medicii veterinari spun că trebuie luate mai multe probe pentru a fi examinate la trichineloscop, astfel încat este bine ca oamenii să apeleze pentru prelevarea probelor de muşchi, unde se fixează parazitul, la o persoană care ştie să facă acest lucru. Aceasta poate fi medic, asistent veterinar sau chiar o persoană nespecializată, dar care a mai luat carne pentru examinare. Procedura durează puţin şi îţi spune dacă animalul a fost infestat cu trichinella spiralis. Dacă se confirmă existenţa parazitului, se anunţă Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor sau medicul veterinar din zona respectivă, iar carnea porcului se arde. “Examenul trichineloscopic este foarte important, pentru că în acest mod oamenii ştiu ce mănancă. Eu recomand tuturor să facă acest examen, pentru că o sumă de cateva zeci de lei