Teo vă propune astăzi o reţetă delicioasă. Saleuri cu caş.
Ingrediente:
- 650g făină
- 25g drojdie
- 150ml lapte călduț
- 300g unt
- o linguriță sare (pentru aluat)
- o lingură zahăr
- 3 linguri smântână
- 300g cașcaval afumat răzuit
- un ou
- sare, susan (pentru garnisit)
Amestecăm drojdia cu laptele călduț, o lingură bună de făină și zahărul, și le lăsăm 10 minute deoparte. Între timp, într-un bol cernem făina. În mijloc facem o gropiță în care turnăm apoi maiaua de lapte și drojdie. Amestecăm bine, apoi punem untul, smântâna, sarea și frământăm până avem un aluat care nu ni se lipește de degete. Îl mutăm într-un bol curat, uns cu puțin ulei și îl lăsăm 30 de minute la dospit.
Acum urmează să frământăm aluatul încă vreo 5 minute, ca să iasă aerul în exces și apoi să îl împărțim în 8 părți egale. Facem din fiecare grămăjoară câte o bilă pe care o întindem rotund, într-o foaie de 3-4mm grosime.
Presărăm foaia cu cașcaval ras, pe care îl apăsăm cu degetele bine bine, apoi tăiem 8 triunghiuri pe care le rulăm de la mare la mic. Așezăm cornulețele în tava de la cuptor, pe hâtie de copt și îl ungem pe fiecare cu ou bătut, îl presărăm cu sare mare și susan. Cornulețele se coc 15 minute sau până sunt frumos rumenite, în cuptorul încins la 160°C.
Vedeţi AICI exact cum pregăteşte Teo saleurile cu caş şi nu pierdeţi emisiunea ”Ziua Bună”, difuzată de luni până joi, de la ora 17.00, la LOOK TV. Poftă bună!