Cantitatea de lemn sustrasă ilegal din pădurile de stat şi din cele administrate de Romsilva, înregistrată în urma controalelor efectuate în acest an la direcţiile silvice, se ridică la 95.000 de metri cubi, a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă, directorul general al Regiei Naţionale a Pădurilor (RNP) - Romsilva, Adam Crăciunescu.
Domnia sa a precizat: "În urma controalelor efectuate până la finele lunii octombrie s-au înregistrat sustrageri de 71.000 de metri cubi din pădurile statului şi de 24.000 metri cubi din pădurile administrate de RNP proprietate privată, însă sustragerile au fost efectuate din 2011 şi până în prezent, nu doar în 2013. Este o estimare, pentru că nu se poate constata cu precizie când a fost sustras ilegal lemnul dacă trec 2-3 ani, pentru că acesta putrezeşte, se degradează. Am venit cu această precizare, pentru că au apărut în presă valori destul de mari de sustrageri de material lemnos din pădurile ţării numai pentru primele nouă luni din 2013 şi anume 840.000 de metri cubi".
Crăciunescu a precizat că în jur de 30.000 metri cubi - 40.000 metri cubi de lemn se sustrag în fiecare an ilegal, cantitatea reprezentând coeficientul de risc pe care Romsilva îl ia în calcul.
Romsilva administrează 3,245 milioane hectare din pădurile statului, 66% din suprafaţa fondului forestier naţional şi 1,1 milioane hectare din păduri proprietate privată ale persoanelor juridice, fizice şi ale Unităţilor Administrativ Teritoriale.
F.A. Cantitatea de lemn sustrasă ilegal din pădurile de stat şi din cele administrate de Romsilva, înregistrată în urma controalelor efectuate în acest an la direcţiile silvice, se ridică la 95.000 de metri cubi, a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă, directorul general al Regiei Naţionale a Pădurilor (RNP) - Romsilva, Adam Crăciunescu.
Domnia sa a precizat: "În urma controalelor efectuat