Aromă fin-amăruie a migdalelor întrece orice tip de ciocolată.
Un sortiment mai ieftin de marţipan, numit persipan, este realizat din miezul sâmburilor de caise.
Cum se face marţipanul?
Ingrediente:
- 500 de grame de migdale crude
½ kg de zahăr praf
- 2 linguriţe esenţă migdale
-4 albuşuri de ou
- 3 linguri de zeamă de lămâie
Preparare:
Încălziţi 2 litri de apă şi turnaţi-o clocotită peste migdale. Lăsaţi-le să se oprească 10 minute.
Încălziţi cuptorul la 100 de grade Celsius.
Ţineţi migdalele curăţate şi decojite circa un minut sub jet de apă rece.
Apoi introduceţi-le la cuptor să se usuce, circa 20 de minute, la aproximativ 90 de grade. Răciţi migdale şi apoi tocaţi-le fin.
Adăugaţi zahărul, albuşurile de ou şi zeama de lămâie.
După aceea se obţine o pastă asemănătoare plastilinei. Acesta se păstrează în frigider, pentru a-şi păstra consistenţa maleabilă.
Poate fi folosit pentru realizarea unor modele pentru prăjituri sau poate fi mâncat pur şi simplu.
Foto: www.flu.ro
Aromă fin-amăruie a migdalelor întrece orice tip de ciocolată.
Un sortiment mai ieftin de marţipan, numit persipan, este realizat din miezul sâmburilor de caise.
Cum se face marţipanul?
Ingrediente:
- 500 de grame de migdale crude
½ kg de zahăr praf
- 2 linguriţe esenţă migdale
-4 albuşuri de ou
- 3 linguri de zeamă de lămâie
Preparare:
Încălziţi 2 litri de apă şi turnaţi-o clocotită peste migdale. Lăsaţi-le să se oprească 10 minute.
Încălziţi cuptorul la 100 de grade Celsius.
Ţineţi migdalele curăţate şi decojite circa un minut sub jet de apă rece.
Apoi introduceţi-le la cuptor să se usuce, circa 20 de minute, la aproximativ 90 de grade. Răciţi migdale şi apoi tocaţi-le fin.
Adăugaţi zahărul, albuşurile d