Cu mai puţin de o săptămână până la Crăciun, multe gospodine se gândesc deja la masa plină de bucate pe care trebuie să o pregătească de sărbători. Tradiționalele sărmăluțe, caltaboșii, cârnații de casă, toba și friptura de porc nu ar trebui să lipsească de pe nicio masă, însă pe cât sunt de gustoase, pe atât de dificil sunt de preparat de cei care nu au timp sau îndemânare pentru un astfel de meniu tradițional.
Doamnele şi, de ce nu, domnii care nu au timp sau chef sau îndemânare să stea cu zilele în bucătărie pentru a prepara meniul de sărbători, pot comanda produsele specifice sărbătorilor de iarnă la firmele de catering sau magazine. Important este să întrebați cu câteva zile înainte de Crăciun sau Revelion dacă se preiau comenzi pentru astfel de platouri tradiționale sau pentru mai multe porții de sarmale ori friptură.
De exemplu, în raionul Gastronomie din incinta hypermarketului Carrefour găsiți tot ce vă poftește inima. Până de Crăciun și în ajunul Anului Nou puteți face comenzi speciale, cu 48 de ore înainte, pentru masa festivă, cu mâncăruri tradiționale de Crăciun. Trebuie doar să anunțați cu 2 zile înainte sortimentele și cantitățile dorite. Se pot face platouri tradiționale, după preferințe, cu preparate precum: salată boeuf – 2 lei/100 grame, piftie porc – 2,3 lei/100 grame, chiftele porc – 2,6 lei/100 grame, pomana porcului – 4 lei/100 grame, sarmale cu carne – 2 lei/100 grame, frigărui de porc – 5 lei/120 grame, cârnați de casă rotisați – 4,7 lei/120 grame, plăcintă cu carne – 1,65 lei/100 grame și murături asortate – 15,8 lei/kg.
La Food Shop&Bistro Zanfir nu sunt preluate comenzi, dar clienţii pot cumpăra pentru acasă şi sarmale şi salata boeuf şi tochitură. ”Noi nu mergem pe comenzi de Crăciun, pe de o parte pentru că avem vânzări foarte mari pe zi și ar fi mai greu să facem față și comenzilor. În primul an, când am