Colegiul Tehnic “Miron Costin” a găzduit un adevărat regal al tradiţiilor româneşti specifice sărbătorilor de iarnă.
Elevi din mai multe licee romaşcane şi-au dat întâlnire marţi, 17 decembrie, la Colegiul Tehnic “Miron Costin”, pentru a redescoperi frumuseţea tradiţiilor româneşti legate de sărbătorile de iarnă. Parteneriatul a reunit elevi de la Colegiul Tehnic “Petru Poni”, de la Colegiul Tehnic “Miron Costin”, de la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 6 şi de la Liceul Teologic Romano-Catolic “Sfântul Francisc de Assisi”, care au venit în faţa juriului şi a publicului cu colinde, urături, scenete, pantomime şi decoraţiuni de Crăciun realizate de ei, reuşind să aducă în sufletul participanţilor magia Crăciunului. “Suntem mândri că am reuşit să organizăm această activitate deosebită atât pentru elevi, cât şi pentru cadre didactice, pentru a simţi din plin venirea sărbătorilor de iarnă şi pentru a-i educa şi pe elevi să simtă, întocmai ca şi bunicii lor, sărbătoarea Crăciunului”, a spus Nelia Lorica Havrici, directorul Colegiul Tehnic “Miron Costin”.
Activitatea numită “Tradiţii şi simboluri de Crăciun” face parte dintr-un proiect mai larg, intitulat “Universul nemărginit al cărţii”, iniţiat de profesoara Ramona Imbrea, în colaborare cu profesorii Cătălina Corhăneanu, Iosif Cadăr, Vlad Măndăşescu, Mihaela Rusu şi Ana Maria Zăloagă. “Scopul proiectului îl reprezintă cultivarea interesului pentru lectură şi a plăcerii de a citi, formarea unui tânăr cu o cultură comunicaţională şi literară de bază, capabil să-şi utilizeze în mod eficient şi creativ capacităţile proprii”, a spus profesoara Ramona Imbrea.
Colegiul Tehnic “Miron Costin” a găzduit un adevărat regal al tradiţiilor româneşti specifice sărbătorilor de iarnă.
Elevi din mai multe licee romaşcane şi-au dat întâlnire marţi, 17 decembrie, la Colegiul Tehnic “Miron Costin”, pentru a redescop