O nouă lege intrigă reprezentanţii administraţiei arădene. Preşedintele Consiliului Judeţean, Nicolae Ioţcu reacţionează faţă de Legea Amnistierii şi spune că ţara are nevoie de pedepse mai aspre, de metode coercitive, mai categorice şi nu de blândeţe în raport cu infractorii. În opinia acestuia, intenţia USL de a-i face scăpaţi pe cei care au devalizat ţara este explicabilă numai prin prisma unor complicităţi între puterea legislativă şi cei care au atentat la ordinea de drept.
„Ţara aceasta este în vrie de 24 de ani, din punct de vedere al actului legislativ. S-au dat legi interpretabile, şubrede şi chiar legi care nu s-au aplicat niciodată. Dar niciuna nu o întrece pe cea pentru amnistierea unor infracţiuni şi graţierea unor pedepse, scornită în laboratoarele USL! Este un pericol public, şi nu mă sfiesc să spun că deschide larg poarta proliferării fărădelegilor în România“, a subliniat Nicolae Ioţcu.
Acesta mai spune că legea ar fi trebuit dezbătută înainte de a fi luată în discuţie în Parlament, şi nu ulterior, aşa cum anunţase preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea: „Aceste dezbateri nu sunt un capitol de bifat, în relaţia cu societatea civilă şi Uniunea Europeană, ci instrumente de lucru care corectează eventualele aberaţii, de genul celor cuprinse de legea amnistierii. USL trebuie să mai înveţe şi să aplice mecanismele democraţiei. Chiar dacă dispune de o majoritate de peste 70 la sută în Parlament, USL nu este stăpâna României şi a românilor, dispunând, ca în feudalism, de soarta acestora“. De asemenea, preşedintele CJA susţine că, modificările la Codul Penal sunt lipsite de fundamentare şi de oportunitate, iar faptul că au fost dezbătute în lipsa reprezentanţilor CSM şi fără să fie transmise spre avizare constituie nu numai o încălcare a practicilor, ci şi un pericol. Cu atât mai mult, cu cât unele amendamente admise de Comisia