În dimineaţa zilei de 23 decembrie 1989, militarul Călin Morariu a fost găsit mort, după ce fusese înecat într-unul din şanţurile de scurgere ale fabricii Plafar din Orăştie. Tânărul de 24 de ani a fost singura victimă înregistrată în Orăştie în timpul evenimentelor din decembrie 1989, însă împrejurările morţii sale au fost trecute sub tăcere.
Trupul neînsufleţit al militarului Călin Morariu a fost găsit în dimineaţa de 23 decembrie 1989, într-un şanţ cu apă şi mâl.
Tânărul de 24 de ani, care îşi desfăşura activitatea în cadrul trupelor de securitate, a fost singura victimă a Revoluţiei din 1989, în Orăştie. Vasile Muj, pe atunci angajat al fabricii Plafar, a fost cel care a descoperit cadavrul. Fostul angajat al fabricii spune că autorităţile nu au fost interesate să afle adevărul despre moartea militarului.
Crima a fost trecută sub tăcere, victima a fost declarată erou-martir al Revoluţiei, ancheta nu a dus la niciun rezultat, nu au fost audiaţi martori, iar decesul a fost declarat în urma „asfixiei mecanice”, prin înec, într-un şanţ în care apa măsura mai puţin de 20 de centimetri.
Vasile Muj a găsit bucăţi din uniforma sergentului ucis, în apropiere de cadavru, dar probele unei încăiereri nu au mai fost luate în seamă. Nimeni nu a mai fost interesat de aflarea adevărului, spune mâhnit, hunedoreanul.
Răfuială în numele Revoluţiei
„Noi lucram practic împreună, deşi eu eram civil, iar el militar detaşat la fabrică. Înainte cu câteva ore de a fi găsit mort, Călin Morariu spusese că şeful lor le transmisese militarilor să plece din zonă pentru că va fi o grozăvie, că va fi dezastru. Mi s-a părut ciudat. A doua zi dimineaţa, am găsit în apropierea canalelor de scurgere de la fabrica Plafar, unde lucram, o tablă de grad şi o bucată de curea militară ruptă. În interiorul canalului l-am găsit cu faţa în jos în apă. M-am în