Ducu Bertzi va cânta pentru inimi deschise şi oameni cu suflete mari, pe 22 Decembrie, în Pod la Historia, de la ora 20.00. Astfel că, în prag de sărbători fanii au şansa să asculte "Folk n Pod" cu Ducu Bertzi.
Din clasa a noua, împreună cu un grup de prieteni, Ducu Bertzi a înfiinţat grupul Mi bemol rock. Cu această formaţie, Ducu Bertzi cânta, la serile de dans ale liceului, piese româneşti şi din repertoriul unor formaţii la modă. Treptat, a renunţat la chitara electrică în favoarea celei acustice, cauza fiind de natură tehnică (lipsa unor staţii de amplificare şi a instrumentelor de calitate). Existenţa unui cenaclu literar din localitate l-a atras, Bertzi descoperind aici muzica poeziei. La primul festival de poezie şi muzică de la Sighet (1973), Bertzi a câştigat marele premiu... o valiză. Debutul pe o scenă recunoscută a avut loc în 1976 la Baia Mare, în cadrul manifestărilor organizate de Cenaclul Flacăra, unde a activat pâna în 1985.
Pâna la sfârşitul anului, Ducu Bertzi participă saptamânal la manifestările folk organizate în stagiunea de spectacole a Casei Studenţilor. Paralel cu genul care l-a consacrat, a devenit în scurt timp membru permanent al grupului Coral SONG, sub bagheta regretatului Ioan Luchian Mihalea. Activitatea concertistică a acestei formaţii corale i-a oferit lui Bertzi posibilitatea de a fi remarcat atât în calitate de membru al corului, cât şi ca solist de muzică folk. Prima înregistrare audio a fost realizată la Radiodifuziunea Româna în noiembrie 1979, cu titlul Când s-o-mpărţit norocu'. Au urmat alte imprimări şi aproximativ 1200 de spectacole. După o perioadă în care muzica folk a intrat într-un con de umbră, în 1986, Ducu Bertzi a continuat să înregistreze noi piese, dintre care cele mai cunoscute s-au transformat în şlagăre: şi de-ar fi; Floare de colţ; M-am îndrăgostit numai de ea; Suflet fără chei; Omul pădurii. @