Iată întrebarea de care clasa politică românească fuge, deoarece orice răspuns ar da, o culpabilizează. România ultimilor 23 de ani este un stat fără direcţii de dezvolatare, fără proiecte politice de anvergură care să genereze prosperitate unui popor ţinut în sărăcie. O sărăcie care ne plasează la marginea economică a Europei.
Iată de ce Forţa Civică are misiunea de a construi dreapta politică românească în jurul unor proiecte cu efect imediat, dar şi pe termen mediu şi lung, în aşa fel încât să ofere o şansă reală de bunăstare fiecărui român. Forţa Civică trebuie să răspundă la întrebarea: încotro, România?
Noi, Forţa Civică, ştim care este calea!
În primul rând, reformarea şi transformarea actualului stat social-clientelar în stat minimal, care să asigure stabilitate şi siguranţă, să genereze dezvoltare şi prosperitate, să stimuleze forţele creative şi dinamice; acel stat care să reprezinte interesele reale ale României.
Statul minimal presupune trasarea de direcţii şi politici publice, începând de la eficientizarea procesului administrativ, educaţiei, culturii, sănătăţii publice, a sistemului economic, până la protejarea mediului. Statul minimal înseamnă susţinerea marilor proiecte naţionale, şi nu a intereselor de grup.
Reforma statului nu înseamnă numai reducerea numărului mare de funcţionari publici, ci, în primul rând, reducerea actului birocratic, prin simplificarea legilor şi a normelor, care în prezent, îngrădesc libertatea cetăţeanului şi amână decizia. România are nevoie de o legislaţie fiscală coerentă, predictibilă şi justă, astfel încât să asigure posibilitatea şi şansa ca fiecare cetăţean să devină un posibil întreprinzător în orice domeniu doreşte să se implice. Se impune o politică de dreapta, riguroasă, care să ducă la eliberarea cetăţeanului de fiscalizarea excesivă a vieţii, activităţii şi bunurile acestuia.
Co