Cititorii ziarului Pandurul l-au ajutat pe Moş Crăciun să ajungă şi la copiii care în cadrul campionatelor naţionale de lupte au scos comuna Câlnic din anonimat. Deşi mulţi provin din familii cu venituri reduse, pentru cinci dintre elevii Clubului Sportiv „Dumbrava” viitorul se anunţă încă de pe acum a fi unul promiţător pe plan sportiv. În urma competiţiilor din această toamnă trei fetiţe au urcat pe podiumul campionilor naţionali.
Comuna Câlnic, necunoscută până acum în lumea sportului, a devenit un adversar de temut pentru oraşele mari ale ţării atunci când vine vorba de competiţii de lupte libere. Asta datorită unor copii de la Clubul Sportiv „Dumbrava Câlnic” care s-au remarcat la Campionatele Naţionale de Lupte Copii II, desfăşurate în această toamnă la Turnu Severin şi Târgovişte. Este vorba despre Elena Stegaru, care la doar un an de antrenamente a ajuns vicecampioana României, despre Alexandra Pele, elevă în clasa a VI-a, care a obţinut medalia de bronz, ambele la Campionatul Naţional Copii II de la Turnu Severin şi despre Elena Ciobanu, care a reuşit să urce pe podium la Târgovişte, obţinând şi ea medalia de bronz. Copiii sunt antrenaţi de profesorul lor de educaţie fizică Marian Gabroveanu, fost sportiv renumit în domeniul luptelor greco-romane. Acesta are numai cuvinte de laudă la adresa celor cinci copii care reprezintă comuna Câlnic la competiţiile naţionale de lupte libere. „La toate competiţiile naţionale am participat cu cele trei fetiţe şi cu doi băieţi. Toţi s-au descurcat bine, însă fetiţele au reuşit să obţină medalii. Cu toţi cinci vom intra în competiţii şi anul viitor şi speră să obţinem rezultate mult mai bune”, a declarat Marian Gabroveanu.
CADOURI
Dacă ieri, campionii din Câlnic au primit dulciuri, jucării şi hăinuţe din partea cititorilor ziarului Pandurul, astăzi, la serbarea de pomul de iarnă, care va avea loc în căm