O reteta inedita de chiftelute fara carne, care nu necesita prea multa indemanare.
Ingrediente:
1 punga soia granule
2 cepe
2 morcovi rasi
3 catei de usturoi pisati
2 cartofi fierti
1 legatura de patrunjel
2 oua
sare si piper dupa gust
ulei pentru prajit
pesmet
Mod de preparare:
Soia se pune de fiert in apa cu sare si piper. Se lasa sa fiarba 10-15 min, se strecoara si se lasa la racit intr-o strecuratoare.
Separat, intr-un vas se adauga legumele tocate marunt, ouale, sare si piper dupa gust. Se adauga soia (stoarsa), verdeata tocata marunt si amestecam bine.
Pe o farfurie punem pesmet, luam compozitie cu lingura si modelam chiftelutele. Se pun la prajit in ulei incins, se prajesc pe ambele parti pana obtinem o culoare aurie.
Se scot pe o farfurie cu servetel absorbant.
Se servesc ca aperitiv sau alaturi de garnitura si salata.
Vezi mai multe retete pe Bucataria Romaneasca. Tag-uri: reteta, chiftele, carne
O reteta inedita de chiftelute fara carne, care nu necesita prea multa indemanare.
Ingrediente:
1 punga soia granule
2 cepe
2 morcovi rasi
3 catei de usturoi pisati
2 cartofi fierti
1 legatura de patrunjel
2 oua
sare si piper dupa gust
ulei pentru prajit
pesmet
Mod de preparare:
Soia se pune de fiert in apa cu sare si piper. Se lasa sa fiarba 10-15 min, se strecoara si se lasa la racit intr-o strecuratoare.
Separat, intr-un vas se adauga legumele tocate marunt, ouale, sare si piper dupa gust. Se adauga soia (stoarsa), verdeata tocata marunt si amestecam bine.
Pe o farfurie punem pesmet, luam compozitie cu lingura si modelam chiftelutele. Se pun la prajit in ulei incins, se prajesc pe ambele parti pana obtinem o culoare aurie. @N_P