Colectivul Secției Împrumut pentru Adulți „Adrian Păunescu“ a realizat, pe parcursul anului 2013, 35 de activități și expoziții de carte, la care au participat aproximativ 1.000 de tineri.
I. Prin cultură împotriva viciilor! - parteneriat realizat în colaborare cu Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Dolj, având drept scop informarea, educarea şi conştientizarea elevilor cu privire la riscurile asociate consumului de tutun, alcool, droguri şi substanțe noi cu efect psihoactiv.
Având în vedere că una din problemele actuale ale societăţii româneşti o constituie creşterea incidenţei consumului de droguri, îndeosebi în rândul tinerilor, am considerat necesară antrenarea acestora în activităţi prin care să-şi exprime în diverse forme opiniile faţă de consumul de droguri, dar în primul rând să conştientizeze consecinţele devastatoare ale acestora.
Beneficiarii acestui parteneriat sunt elevi cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani.
Pintre activităţile cuprinse în parteneriat se numară: „Fii independent, nu dependent!“, „E la modă sănătatea“, „Ziua Naţională fără tutun“ ş.a.
Parteneriatul s-a desfăşurat pe parcursul anului şcolar 2012-2013 și va continua în anul şcolar 2013-2014, cu sprijinul domnului inspector Florin Nicolăiţă şi al doamnei Iulia Dascălu, specialist educaţie-învăţământ din cadrul Centrului Antidrog Dolj.
II. Cărţile salvează suflete. Traficul de persoane distruge vieţi! - Campanie locală de prevenire a traficului de persoane realizată în colaborare cu Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane - Centrul Regional Craiova.
Anca Amza, inspector de specialitate, şi Mădălina Bîrcină, psiholog, au dezbătut împreună cu elevi de la diferite licee şi colegii din Craiova aspecte legate de: profilul victimei traficului de persoane, profilul recrutorului de persoane, forme de exploatare a minorilo