Ex-poliţistul Cristian Cioacă este... la un pas de libertate! Să fi realizat judecătorii piteşteni că nu se mai justifică ţinerea lui după gratii până în primăvară, când INML ar putea finaliza noile expertize ale sângelui Elodiei? Vă prezentăm, azi, în exclusivitate absolută, cele cinci condiţii puse de legişti magistraţilor Curţii de Apel Piteşti care-l judecă pe ex-poliţiştul Cristian Cioacă pentru că şi-ar fi ucis soţia, dispărută în 2007... fără urmă.
După ce Curtea de Apel Piteşti a hotărât refacerea expertizelor genetice şi medico-legale, precum şi raportele tehnico-ştiinţifice şi, în acest sens, s-a adresat Institutului Naţional de Medicină Legală/INML ”Mina Minovici”, legiştii le-au răspuns judecătorilor punându-le condiţii. Este vorba despre cinci condiţii pe care instanţa trebuie să le îndeplinească (în totalitate) pentru ca legiştii să se hotărască să se apuce de treabă.
Primele două condiţii
Şefa Laboratorului de Genetică a INML, doamna dr. Ligia Barbarii (medic primar legist), le-a adus la cunoştinţă judecătorilor Secţiei Penale de la Curtea de Apel Piteşti ”condiţiile referitoare la efectuarea lucrării expertale prin examen ADN solicitate, condiţii structurate în cinci puncte distinct formulate. Să le luăm pe rând. Prima condiţie spune: ”Investigaţia genetică judiciară se poate realiza dacă se pun la dispoziţia experţilor laboratorului o serie de documente din dosarul cauzei, respectiv un scurt istoric al faptelor şi fotocopii ale proceselor-verbale întocmite cu ocazia cercetărilor la faţa locului, când au fost ridicate probele judiciare pentru care se solicită expertizarea în prezent”. Să vrea legiştii să se asigure că probele au fost ridicate corect şi legal, pentru a şti dacă se apucă de treabă sau nu, ori, pur şi simplu, vor să se inspire puţin din dosarul care, chiar şi numai cu pr