Muşchi de porc cu ienupăr
Ingrediente
muşchi de porc – 250 grame
ienupăr boabe – 5 grame
sos brun pulbere – 30 grame
vin roşu – 100 mililitri
sare
Mod de preparare
Tranşele de carne se frig la grătar, separat, pe ambele părţi, formând grileuri specifice.
Într-o tigaie, boabele de ienupăr se frig pentru a-şi elibera aroma. Pulberea de sos brun se dizolvă cu apă calduţă, se lasă două minute pentru a se îngroşa şi se adaugă vin roşu, pentru a deveni mai fluid. Sosul se adaugă peste boabele de ienupăr în tigaie, după care se face reducţia sosului împreună cu tranşele de muşchi de porc.
Se montează pe o farfurie întinsă mare, caldă, carnea şi sosul. Alături, cu o pensulă, se poate face o panglică de sos de pătrunjel, peste care să se monteze sufleu de brânză. Ca decor se folosesc firişoare de chilly.
Preparatul face parte din categoria celor de bază şi se recomandă a fi inclus ca preparat de felul II într-un meniu simplu pentru dejun sau cină şi poate fi servit la restaurantul Piano Lounge al Hotelului Roman.
Muşchi de porc cu ienupăr
Ingrediente
muşchi de porc – 250 grame
ienupăr boabe – 5 grame
sos brun pulbere – 30 grame
vin roşu – 100 mililitri
sare
Mod de preparare
Tranşele de carne se frig la grătar, separat, pe ambele părţi, formând grileuri specifice.
Într-o tigaie, boabele de ienupăr se frig pentru a-şi elibera aroma. Pulberea de sos brun se dizolvă cu apă calduţă, se lasă două minute pentru a se îngroşa şi se adaugă vin roşu, pentru a deveni mai fluid. Sosul se adaugă peste boabele de ienupăr în tigaie, după care se face reducţia sosului împreună cu tranşele de muşchi de porc.
Se montează pe o farfurie întinsă mare, caldă, carnea şi sosul. Alături, cu o pensulă, se poate face o panglică de sos de pătrunjel, peste care să se monteze sufleu de brânză.