-AA+A
Camelia Crişan, pionierat în studierea responsabilizării corporaţiilor foto: Mesagerul de BN foto: Mesagerul de BN foto: Mesagerul de BNBiblioteca Judeţeană „George Coşbuc” a fost locul de lansare, miercuri după-amiază, a volumului „Corporaţiile şi societatea” de Camelia Crişan, apărut la Editura „Tritonic” Bucureşti. Întâlnirea a fost deschisă de Ioan Pintea, directorul Bibliotecii Judeţene „George Coşbuc”, care a vorbit despre autoarea originară din Bistriţa, în prezent lector doctor la Şcoala Naţională de Ştiinţe Politice şi Administraţie.
A fost invitat pentru a prezenta cartea conf.univ.dr. Dumitru Borţun de la Şcoala Naţională de Ştiinţe Politice şi Administraţie, centrându-şi prezentarea pe noutatea problematicii pe care o reprezintă tema abordată de Camelia Crişan. Istoria corporaţiilor cunoaşte ca desiderat ţelul propus de a face profit, acest fapt fiind chiar raţiunea lor de a exista. În condiţiile în care statul, în epoca globalizării, se degrevează de bună parte din obligaţiile faţă de cetăţean, revine corporaţiilor bogate asumarea unei responsabilităţi faţă de societate, termenul consacrat pentru conţinutul semantic al demersului fiind „responsabilizarea corporaţiilor”. Legislaţia corporaţiilor spunea că nu este corect să se folosească banii în opere de binefacere fără acordul acţionarilor... Conf.univ.dr.Borţun a amintit Fundaţia „Bill&Melinda Gates”, care derulerază activităţi în întreaga lume, de mare eficienţă fiind digitalizarea bibliotecilor, inclusiv a celor rurale, cu implicaţii în viaţa şi modul de comunicare al oamenilor mai în vârstă, dornici să înveţe să comunice.
Cartea este una dintre primele din ţara noastră pe domeniul comunicării şi explorează fenomene ale lumii angrenate în fierbintele proces al globalizării.
În intervenţia sa, autoarea a relatat dificultăţile găsirii căii proprii în domeniul căreia i