Consortiul format din SSIF Swiss Capital S.A., UBS Limited, Musat si Asociatii SPARL si BT Securities S.A va oferi servicii de consultanta specializata in vanzarea actiunilor pe care le mai detine statul la Romtelecom, a anuntat miercuri seara Ministerul Pentru Societatea informationala (MSI). Consortiul a fost desemnat castigator in data de 18 decembrie 2013, in urma unei proceduri de cerere de oferte. Cea de-a doua oferta, depusa de consortiul format din Deutsche Bank AG (Londra, Marea Britanie) si Raiffeisen Capital & Investment SA, in care subcontractor era Clifford Chance Badea, a fost descalificata, pentru ca nu a avut toate documentele solicitate de autoritati.
Conform conditiilor impuse prin Cererea de Oferta, onorariul consultantului va avea o componenta fixa si una variabila. Oferta financiara a consortiului desemnat castigator are o componenta fixa de zero lei si o componenta variabila de 2,085% cu TVA, care se aplica la profitul brut, considerat diferenta matematica dintre valoarea pachetului de actiuni vandut si, respectiv, valoarea aceluiasi pachet de actiuni detinut calculat la valoarea sa nominal/contabila inregistrata in evidentele contabile ale MSI.
Componenta variabila prevazuta este una de tip 'comision de succes', incasarea acestuia fiind conditionata de vanzarea actiunilor Romtelecom si se va efectua numai dupa incasarea sumei aferente tranzactiei. Componenta variabila ofertata include toate taxele si impozitele prevazute de legislatia in vigoare, inclusiv TVA, conform prevederii Cererii de Oferta elaborate de MSI. Componenta variabila a onorariului se achita doar in cazul in care tranzactia actiunilor Romtelecom se realizeaza.
"In cererea de oferta pe care am formulat-o, am ridicat stacheta foarte sus pentru a atrage consultanti de renume international si cu experienta considerabila in domeniu. In plus, am stabi