Pentru a nu deveni victime ale infractorilor, Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii vă recomandă să aveţi în vedere un minim de măsuri de autoprotecţie.
Fiţi prudenţi în magazinele aglomerate, supravegheaţi-vă geanta şi nu o plasaţi în coşul de cumpărături, de unde poate fi sustrasă cu uşurinţă. Nu luaţi asupra dumneavoastră sume mari de bani, ci doar necesarul pentru cumpărăturile planificate în acea zi. Când este posibil, folosiţi cardul pentru cumpărături. Păstraţi banii în geantă, borsetă sau într-un buzunar inaccesibil, şi nu în sacoşa de cumpărături sau în buzunarul de la spatele pantalonilor. Când sunteţi împins în aglomeraţie, verificaţi-vă imediat buzunarul cu bani sau geanta, pentru a fi siguri că nu sunteţi victima unei înscenări a unui hoţ.
Când achitaţi diferite bunuri, nu scoateţi tot teancul de bani, ci numai suma necesară plăţii contravalorii acestora. Obiectele tentante – telefoane mobile, laptop-uri, genţi, pungi de cadouri -, lăsate la vedere în maşină, pot reprezenta adevărate “cadouri” pentru hoţi. Nu lăsaţi niciodată în autoturism actele maşinii, bani sau alte documente importante.
Pentru orice infracţiune la care sunteţi victimă sau martor, apelaţi numărul unic de urgenţă 112! Reţineţi cât mai multe detalii despre autor: înfăţişare, particularităţi, direcţia în care a fugit, numărul de la autoturismul folosit de acesta sau complici şi comunicaţi toate amănuntele Poliţiei.
Pentru a nu deveni victime ale infractorilor, Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii vă recomandă să aveţi în vedere un minim de măsuri de autoprotecţie.
Fiţi prudenţi în magazinele aglomerate, supravegheaţi-vă geanta şi nu o plasaţi în coşul de cumpărături, de unde poate fi sustrasă cu uşurinţă. Nu luaţi asupra dumneavoastră sume mari de bani, ci doar necesarul pentru cumpărăturile planificate în acea zi. Când e