Teo vă propune astăzi o nouă reţetă delicioasă. Paste cu pesto din dovlecei.
Ingrediente:
- 2 dovlecei medii
- 50g migdale sau sâmburi de pin
- 50g parmesan proaspăt răzuit
- o legatură de pătrunjel
- 3-4 căței de usturoi
- ulei de măsline extra virgin
Iar pentru cei care nu țin post sau sunt în zilele de dezlegare la pește:
- 200ml smântână dulce
- 2-3 căței de usturoi
- 100g somon afumat
Mai întâi trebuie să spălăm foarte bine dovleceii, pentru că îi vom folosi cu tot cu coajă. Ca și în cazul altor legume, multe dintre vitaminele și substanțele nutritive din dovlecei se găsesc în coajă și e păcat să renunțăm la ea. După ce i-am spălat, le tăiem capetele și îi dăm pe răzătoare, apoi îi punem într-o sită, deasupra unui alt vas, îi sărăm bine și îi lăsăm 15 minute, ca să fim siguri că se lasă toată apa. Între timp, punem și pastele la fiert.
Punem în blender dovleceii, pe care îi strângem și în mâini, ca să fim siguri că a ieșit apa, apoi punem parmesanul, migdalele, pătrunjelul tocat mărunt, parmesanul și uleiul de măsline. Amestecăm până avem o cremă. Ulei de măsline punem din aproape în aproape, în funcție de cât de gros dorim să fie pesto.
Vedeţi AICI exact cum pregăteşte Teo pastele cu pesto din dovlecei şi nu pierdeţi emisiunea ”Ziua Bună”, difuzată de luni până joi, de la ora 17.00, la LOOK TV. Poftă bună!