Una dintre cele mai folosite înşelăciuni în 2013, metoda „accidentul”, a mai făcut o victimă la Suceava, de data aceasta păgubita, o femeie în vârstă de 64 de ani, trimiţându-i de două ori bani, în zile diferite, escrocului care s-a dat drept avocatul fiului ei care, i-a spus respectivul la telefon, ar fi suferit un accident de circulaţie.
Iulia U. a reclamat fapta la poliţie în urmă cu două zile, însă, povesteşte ea, a fost sunată pe telefonul fix de cei care au înşelat-o pe data de 11 decembrie.
Iniţial, la telefon, a vorbit cu o persoană care i-a spus că este fiul ei. I s-a părut vocea schimbată, însă a crezut tot ce i-a spus respectivul de la celălalt capăt al firului, cum că ar fi suferit un accident rutier.
Apoi, pe fir a intrat un aşa-zis avocat, care i-a zis păgubitei să trimită urgent o sumă de bani de care are nevoie fiul ei.
Credulă, Iulia U. s-a dus la sediul unei agenţii bancare, unde a depus, pe un nume indicat de avocat, suma de 2.000 de lei.
După ce a trimis banii, a fost sunată din nou de falsul avocat, care i-a spus că nu e suficient şi că fiul ei mai are nevoie de bani.
Disperată, păgubita a mai împrumutat alţi 2.400 de lei, iar două zile mai târziu, când a luat banii, i-a trimis pe acelaşi nume printr-un serviciu de transfer bancar.
Abia acum două zile, femeia în vârstă de 64 de ani a vorbit cu fiul ei, aflând de la acesta că nu a fost implicat în nici un accident şi că de fapt a fost înşelată.
„Deşi poliţiştii au atras în numeroase rânduri atenţia cu privire la acest mod de operare, cetăţenii încă mai cad victime unor infracţiuni de înşelăciune prin telefon.
De regulă, pentru a fi credibili, suspecţii se dau drept avocaţi, poliţişti, procurori, medici, şi solicită telefonic bani, susţinând că rude apropiate au fost victimele unor accidente de circulaţie şi au nevoie urgent de bani pentru spital sa