Joi, Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud a aprobat strategia de dezvoltare a judeţului pentru perioada 2014-2020. Printre investiţiile propuse de specialiştii Consiliului Judeţean se numără creşterea suprafeţelor de spaţii verzi, calificare personalizată a resurselor umane sau industrializarea sectorului agricol.
Infrastructură de acces în zonele industriale şi turistice, creşterea suprafeţelor de spaţii verzi sau promovarea mijloacelor de transport alternative prin amenajarea de piste de biciclişti, asta şi-a propus să facă administraţia judeţeană în următorii 6 ani.
Strategia de dezvoltare a judeţului mai presupune şi sisteme de colectare, transport şi epurare a apelor uzate menajere în zona rurală, dar şi realizarea unui plan de management al depozitelor de steril şi deşeurilor industriale prin care acestea să fie ecologizate sau reconstruite şi mai apoi redate circuitului economic.
Se pune accent, de asemenea, şi pe facilitarea dezvoltării sistemelor de generare a energiei regenerabilă, dar şi strategii personale de susţinere economică a fiecărei zone din judeţ. Specialiştii recomandă ca resursa umană să fie calificate şi specializate personalizat pe aceste zone.
Una dintre noutăţile aduse de strategia de dezvoltare este şi un institut inter-disciplinar de cercetări aplicate sau industrializarea sectorului agricol.
„Trebuie atraşi în judeţ mai mulţi cercetători de înaltă clasă în domenii similare cu ramurile industriale puternic consolidate în economia judeţului”, se mai arată în strategia de dezvoltare.
Vă mai recomandăm:
FOTO Pârtii de schi, centre nautice sau parcuri de aventuri, în cea mai importantă strategie de dezvoltare a turismului
Turism etnografic şi ecologic la fosta graniţă cu Ungaria. Primarul Vasile Codrea invită nemţii să trăiască în case de lut, ca acu