Crăciunul sau “Naşterea Domnului” este una dintre cele mai importante sărbători creştine de peste an. Este sărbătoarea familiei, o sărbătoare, care mai întâi de toate ar trebui să reprezinte, pe lângă bucuria spirituală creştinească, şi un profund moment de medidaţie. Cred că această sărbătoare a “Naşterii Domnului”, lăsând la o parte gesturile materiale pe care obişnuim să le facem unii altora, ar trebui să reprezinte generozitate, înţelepciune, iubire şi dăruire. Sunt câteva valori care pot fi oferite, nu doar de Crăciun sau cu ocazia anumitor sărbători şi care pot lumina suflete. Se întâmplă de foarte multe ori, mai ales în această perioadă premergătoare Crăciunului, ca bunătatea să fie mimată: cadouri la bătrâni, la oameni ai străzii, la copii, ajutoare financiare sau alte bunuri materiale pentru cei aflaţi în nevoi. De ce doar în aceste zile, sau mai bine zis, de ce mai mult ca de obicei în aceste zile? De ce să nu fim buni, umani şi solidari, cu cei slabi şi după ce trec sărbătorile?
Trăim într-o lume în care mai toţi am uitat să ne bucurăm de prezent. Şi asta din cauza faptului că prea mult ne gândim la viitor. Trăim vremuri nesigure şi nu ştim ce ne poate aduce ziua de mâine. Puţini conştientizează faptul că mâine pot fi în locul celor care astăzi sunt în suferinţă. Prea puţini se gândesc că dintr-un bolid de lux se poate ajunge într-un scaun cu rotile. Prea puţini ştiu să ofere fără să primească. Prea puţini ştiu că vorbele te pot ridica, dar în acealaşi timp te pot şi doborî. Prea puţini ştiu faptul că un bine făcut la nevoie va fi răsplătit însutit într-un moment neaşeptat, lucru, care merită încercat!
Se spune că nimic nu este întâmplător într-o viaţă de om şi că tot ceea ce trăim are un sens. Trebuie să învăţăm şi să încercăm să îndreptăm anumite greşeli, pe care fiecare dintre noi le-am făcut.
comments
Crăciunul sau “Naşterea