Din 2015, Delfinariul din Constanţa va avea o faţă nouă şi va oferi condiţii foarte bune atât pentru vizitatori, cât şi pentru delfini. Transformarea bazinului mare din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii este posibilă graţie unui proiect ce are ca scop extinderea, acoperirea şi modernizarea unui spaţiu cu o vechime de 40 de ani.
„Acest proiect este foarte util deoarece în timpul verii sunt perioade foarte dure pentru noi fiindcă este foarte cald, iar insolaţia puternică asupra bazinului deranjează delfinii. Insolaţia puternică strică apa în sensul că explodează populaţiile algale. De asemenea, am avut situaţii în care nu încăpeau toţi vizitatorii pentru că nu încăpeau la gradene, nu puteai să-i pui să-şi ia în braţe copiii chiar întotdeauna şi în acest sens extinderea este excelentă. Vom avea capacitate aproape dublă de a primi turiştii în condiţii mult mai bune”, a precizat ieri, în cadrul prezentării proiectului, directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturi, Adrian Bâlbă.
Investiţii moderne
Spaţiul destinat gradenelor va fi extins cu 783 de locuri noi şi funcţionale, dintre care se vor asigura şase pentru locuri pentru persoanele cu handicap. O altă activitate din cadrul proiectului presupune acoperirea clădirii cu 1720 mp de panouri tristrat din aluminiu cu poliuretan, având şi porţiuni din învelitoare vitrată, pentru a permite o iluminare naturală. În plus, vor fi amenajare grupuri sanitare şi un spaţiu de acces pentru public. Delfinariul va fi dotat şi echipat cu lift special hidraulic pentru persoanele cu dizabilităţi, instalaţie hidranţi de incendiu, instalaţie de ventilaţie-climatizare şi instalaţie dezumificatoare de aer, cu maşină frigorifică. De asemenea, se va mări numărul de scaune pentru spectatori, de la 600 la 1348 de locuri. Paralel se va lucra la alimentarea cu energie electrică, apă, canalizare şi încălzire.