Ai fost implicat într-un accident rutier, însă consideri că nu eşti vinovat şi nu vrei să prezinţi asigurarea? Mare atenţie! Poţi fii dat în judecată, iar cheltuielile vor fi suportate tot de tine. „Faptul că nu prezinţi asigurarea nu înseamnă că vei scăpa de despăgubire”, spun oamenii legii, care afirmă faptul că vinovăţia, în cazul unui eveniment rutier, o poate stabili doar poliţistul.
Vremurile disperate cer măsuri disperate-acesta este modul de gândire al unor şoferi care, după ce au fost implicaţi în evenimente rutiere, refuză să prezinte asigurarea şoferului păgubit sau poliţistului care întocmeşte procesul verbal, scrie cugetliber.ro. Însă, în astfel de situaţii, nu numai că nu vei scăpa de despăgubire, ci poţi fi şi dat în judecată, dacă şoferul-victimă nu reuşeşte să afle cu ce societate de asigurare ai încheiată poliţa. Astfel, te poţi trezi în instanţă unde, pe lângă faptul că vei plăti daunele, cu poliţa de asigurare, vei plăti şi cheltuielile de judecată.
„Vinovăţia şoferului este stabilită de poliţist. Nu poţi refuza să dai asigurarea doar pentru că tu consideri că nu eşti vinovat”, precizează avocatul Florin Bobeşi.
Dacă nu şti cu ce societate de asigurări are un şofer poliţa încheiată poţi intra pe internet, pe cedam.csa-isc.ro, şi poţi vedea informaţii despre orice maşină care are asigurare. Te poţi duce direct la societatea respectivă, să îi arăţi procesul verbal, iar cei de acolo vor căuta în evidenţe şi vor rezolva cu despăgubirea.
Şoferul lovit are dreptul de a fi despăgubit de societatea care l-a asigurat pe şoferul responsabil de producerea impactului.
Mai multe detalii aici.
Ai fost implicat într-un accident rutier, însă consideri că nu eşti vinovat şi nu vrei să prezinţi asigurarea? Mare atenţie! Poţi fii dat în judecată, iar cheltuielile vor fi suportate tot de tine. „Faptul că nu prezinţi asigurarea nu în