Cinci hectare de teren agricol și patru gospodării din orașul Turceni sunt inundate de mai multe zile, situația agravându-se în cursul zilei de ieri, după ce cantități mari de apă s-au revărsat de la depozitul de cenușă al termocentralei ce funcționează în apropiere. Disperați că le intră apa în case, în curte având și o jumătate de metru, localnicii au chemat presa în ajutor, pompierii încercând să scoată apa cu o singură pompă, lucru care nu i-a liniștit deloc pe săteni.
Primarul Dumitru Gâlceavă a fost în permanență printre oameni și cunoaște situația de acolo, el spunând că o fisură într-un dig de protecție care asigura dirijarea apei spre râul Jiu a făcut ca terenurile respective să fie inundate încă de la începutul săptămânii, debitul continuând să crească joi, când apele au ajuns și la gospodăriile câtorva localnici. Cel mai afectat dintre aceștia este proprietarul a 2000 mp de solarii, care avea culturile de primăvară deja plantate și care acum se află și la 1,5 metri sub apă. „Am vorbit cu cei de la Termocentrală și fac tot ce pot și dumnealor pentru a reface digul astfel încât apa să nu mai ajungă pe câmp și, implicit, spre casele oamenilor. Situația va mai dura cel mai probabil vreo două zile, după care sperăm să constatăm o îmbunătățire a situației”, a menționat primarul Dumitru Gâlceavă.
Un echipaj de pompieri din cadrul ISU Gorj, substația Turceni, a intervenit ieri cu o motopompă de mare putere pentru a ajuta la evacuarea apei din gospodăriile inundate, localnicii mutându-și animalele și păsările în zonele mai înalte, pe dealurile din apropierea locuințelor. „De atâtea zile de când durează problema asta nimeni nu a făcut nimic. S-au mulțumit să raporteze că nu sunt probleme, dar dacă noi avem casele înconjurate de ape, cum credeți că e situația? E adevărat că nu avem apa în dormitor, dar când e numai apă de jur împrejur, crede vreo auto