Scris de Călin Corpaş - Primăria îi ameninţă pe orădenii care nu încheie contract cu firma Romprest cu amenzi de la 500 la 2.500 de lei.
Orădenii asistă la ranforsarea unei alte pieţe de monopol instituită de Primăria Oradea, în baza Legii 101/2006. Este vorba despre serviciile de dezinsecţie-dezinfecţie-deratizare (DDD) pe întreg teritoriul municipiului. Firma bucureşteană Romprest este cea care a câştigat o licitaţie pe tot oraşul, în acest an, iar contractul se întinde pe durata a trei ani. Înainte, operator pentru Oradea era firma timişoreană Deraton. Monopolul Romprest instituit de administraţia Bolojan vine ca o completare la un alt monopol instituit de administraţia locală. Este vorba despre cel pentru salubrizare, exercitat de RER Ecologic Service încă minimum trei ani de acum înainte. Firma Urbana a fost scoasă de pe piaţă, după ce RER câştigase licitaţia organizată de administraţia Filip.
Mai multe firme şi asociaţii de proprietari din Oradea s-au trezit, în ultima perioadă, cu poliţişti locali la uşă, care le-au pus în vedere să încheie contracte cu firma Romprest. Poliţiştii le-au înmânat acestora, pe baza semnăturii de primire, hârtii cu antetul Primăriei, semnate de viceprimarul Mircea Mălan şi directorul tehnic, Mircea Ghitea, prin care sunt înştiinţaţi despre obligativitatea de a încheia contracte cu Romprest, sub ameninţarea aplicării unor amenzi! Între 500 şi 1.000 de lei, pentru persoane fizice, respectiv între 2.000 şi 2.500 lei, pentru persoane juridice. Totuşi, miercuri primarul Ilie Bolojan susţinea că Poliţia Locală nu are „între obiectivele prioritare”, acţiuni de acest gen!
Primăria a preferat ca în Oradea să existe o singură firmă care să asigure dezinsecţia-dezinfecţia-deratizarea (DDD), printr-o licitaţie organizată în acest an. Este vorba despre Romprest Service, din Bucureşti, care a încheiat cu Primăria un contract pe tr