Un sortiment de baclava cu fistic originar din sud-estul Turciei, mai precis Gaziantep, este primul produs turcesc care primeste marca de calitate a Uniunii Europene, a anuntat miercuri Comisia Europeana (CE).
Intrarea baclavalei in UE, la usa careia Turcia bate in zadar de multi ani, a coincis cu inregistrarea pe lista produselor protejate de Comisie a unui soi de rosie din Grecia, care este cultivata pe insula turistica Santorini, adauga 20Minutes.fr.
Acest echilibru intre cei doi rivali traditionali, Turcia si Grecia, din sud-estul Mediteranei, s-a inregistrat din intamplare, au afirmat surse din cadrul Comisiei Europene.
Un sortiment de baclava cu fistic originar din sud-estul Turciei, mai precis Gaziantep, este primul produs turcesc care primeste marca de calitate a Uniunii Europene, a anuntat miercuri Comisia Europeana (CE).
Intrarea baclavalei in UE, la usa careia Turcia bate in zadar de multi ani, a coincis cu inregistrarea pe lista produselor protejate de Comisie a unui soi de rosie din Grecia, care este cultivata pe insula turistica Santorini, adauga 20Minutes.fr.
Acest echilibru intre cei doi rivali traditionali, Turcia si Grecia, din sud-estul Mediteranei, s-a inregistrat din intamplare, au afirmat surse din cadrul Comisiei Europene.