"Însemnări din Grecia" este primul eveniment din cadrul Proiectului "Contemporanii", o promisiune pentru artiştii români.
Aseară la Galeria Anticariat Curtea Veche (Bulevardul Unirii nr. 10) a avut loc vernisajul expoziţiei "Însemnări din Grecia", primul eveniment din cadrul Proiectului "Contemporanii", un veritabil regal de artă plastică contemporană. Au expus şi au participat la eveniment: Paul Gherasim, Constantin Flondor, Horea Paştina, Christian Paraschiv, Mihai Sârbulescu şi Ion Grigorescu, toţi membri ai unuia dintre cele mai valoroase şi longevive grupuri de artişti din România: Grupul PROLOG.
Expoziţia, care va fi deschisă până în luna martie, porneşte de la tabăra de pictură "Prolog în Grecia", dar mai conţine şi o serie de lucrări realizate de artişti în perioada 2009-2013, inspirate de zilele trăite la Muntele Athos.
Obiectivele unui proiect ambiţios
"Contemporanii" este un proiect iniţiat şi derulat de Asociaţia Făuritorii şi constă în valorizarea culturii româneşti actuale prin favorizarea actului de creaţie, abordat într-o perspectivă unitară cu creatorul. Proiectul "Contemporanii" are ca obiectiv organizarea şi susţinerea de activităţi artistice şi socio-culturale: schimburi culturale internaţionale, diverse manifestări artistice, tabere de pictură, expoziţii, educarea sensibilităţii estetice a publicului.
Grupul Prolog
Grupul Prolog este un grup de artişti români de mare valoare, întemeiat în 1985, de pictorii Paul Gherasim, Constantin Flondor, Horea Paştina, Cristian Paraschiv şi Mihai Sârbulescu. Grupul Prolog a debutat în 1985 cu Expoziţia "Floarea de măr", la Galeria "Căminul Artei" din Bucureşti. Ulterior, membrilor fondatori al Grupului li s-a adăugat Ion Grigorescu.
De-a lungul vremii, alături de grupul Prolog au expus nume mari ale artei româneşti contemporane, precum Ioana Bătrânu, Horia