Circa 10 mii de turiști au vizitat Munții Măcinului anul acesta, mai puțin cu două mii față de anul trecut. De asemenea, și numărul vizitatorilor interesați să practice turism ecvestru a scăzut, iar reprezentanții Administrației Parcului se gândesc să renunțe la această formă de turism.
„Numărul turiştilor a scăzut cu circa două mii pe parcursul acestui an şi de aceea am creat o strategie de promovare a acestei zone pe care o vom pune în aplicare începând de anul viitor. Ne propunem să creăm o infrastructură suplimentară pe traseele turistice mai noi sau mai vechi. Sperăm de asemenea, că începând de anul viitor traseul de biciclete să fie cu adevărat funcţional pentru că acum este aprobat, înscris pe hartă, dar mai sunt necesare amplasarea unor semne de ghidare pentru turişti. Ca noutate, vom da posibilitatea turiștilor să își programeze on line, prin intermediul tour operatorilor, vacanțele în această zonă și vor avea și un tarif scăzut de acces în parc dacă își vor anunța vizita cu trei sau cu șase luni înainte. Încercăm să creăm niște facilități prin informațiile pe care le vom pune la dispoziția vizitatorilor”, a declarat Viorel Roşca, directorul Administraţiei Parcului Naţional Munţii Măcinului.
În ceea ce priveşte turismul ecvestru, directorul APMM a spus că este posibil ca de anul viitor să renunţe la această ofertă turistică pentru că nu este rentabilă.
„Turism ecvestru nu merge deloc bine, a scăzut foarte mult numărul persoanelor interesate și trebuie să vedem și de ce pentru că noi am avut aceeași ofertă, nu au crescut prețurile, ba dimpotrivă, le-am scăzut. Ne vom gândi dacă de la anul această activitate este una care poate fi dezvoltată în Munții Măcinului, aceasta deși multă lume ne felicită pentru inițiativă”, a mai precizat Viorel Roşca.
În Munţii Măcinului sunt deschise turiştilor nouă trasee turistice, trei dintre ace